Back to top

MEER BEREIK(EN) MET BETERE (PARTY)PICS

Wist je dat beelden sneller de aandacht trekken dan tekst? Vooral op social media. Een sterke tekst werkt zeker mee maar het is het beeld dat grotendeels je succes bepaalt en of jouw content wordt gelezen.

Raak je doelgroep

Hoe is het met jouw beelden? Zijn ze goed genoeg of kan het beter? Wij zouden Despirt Marketing Agency niet zijn als we je op dit gebied niet een boost willen geven. Speciaal voor jou maakten we daarom deze blog met tips en tricks om nóg betere foto’s te maken. Met beelden die jouw doelgroep raken, creëer je een warme band (en dat is uiteindelijk weer goed voor de business).  En…  omdat het eenmaal december is, doen we er nog wat ideetjes bij om toffe partypics te maken tijdens de feestdagen.  Let’s go.

Kijk, schiet, repeat

Fotograferen is niet alleen een technisch kunstje. Het gaat vooral om kijken en het juiste kader kiezen. Om goede foto’s te maken, heb je niet persé een super-de-luxe camera nodig. Belangrijker is, is dat je goed met het apparaat kunt omgaan en weet welke opties erop zitten. Dus pak je spiegelreflex, je compact camera of gewoon je mobiel en ga aan de slag. Kijk, schiet, repeat. Net zo lang tot je tevreden bent.

See the light

Maak het jezelf niet te moeilijk en ga op zoek naar daglicht! Kies bij voorkeur de plek waar het licht mooi van voren of van opzij op je onderwerp valt. Kies voor je flitser als je niet genoeg hebt aan het natuurlijk licht. Heb je geen flitser of wordt je foto ‘plat’ geflitst? Wees dan creatief en zet er een lichtbron bij. Dat kan een ledlamp zijn maar ook een schemer- of bouwlamp, doen wonderen.

Maak je compositie

Kruip in de huid van je klanten en bedenk wat zij zouden willen zien. Probeer ze te verrassen. Dan blijven ze echt langer hangen. Hoe? Speel met schaduw of reflecties. Zet je onderwerp eens op 1/3 of 2/3 van de foto in plaats van precies in het midden. Kies ook voor een achtergrond met zo min mogelijk storende elementen. Haal overtollige ‘rommel’ weg en let erop dat er geen bomen of lantaarnpalen uit iemands hoofd steken.

Be a bird or a frog

Je kunt je foto écht verbeteren door je standpunt. Fotografeer je van een afstand en is de kijker een toeschouwer? Of trek je je kijkers het beeld in door bovenop je onderwerp te kruipen? Het gaat om de beleving die je je klanten wilt geven. Klim eens op een stoel (dat heet vogelvluchtperspectief), of ga op je hurken zitten (je raadt het al: kikvorsperspectief). Van een hoog dan wel laag standpunt, ziet de wereld er echt heel anders uit.

Lekker vaag

We smullen van de foto’s die zo’n lekker onscherpe achtergrond hebben. Dat kan jij ook. Bijna alle camera’s en de nieuwere telefoons hebben de mogelijkheid om automatisch scherp te stellen. Door het scherpstelpunt in je camera te verplaatsen of door op je telefoon op je scherm te tikken, bepaal jij welk deel van de foto scherp wordt en dus ook wat onscherp. Er zijn ook verschillende voorkeuzes, zoals de portretstand, die doen het (bijna) automatisch voor je. Best easy dus.

Let’s party

Zoals beloofd: hierbij nog wat ideetjes voor toffe partypics! De tips van hierboven neem je natuurlijk mee.

  • Licht maakt sfeer en zo dus ook op je foto’s; verzamel daarom alle lichtjes en kaarsen die je hebt. Strooi glitter, lanceer confetti. Geef je producten een feestelijke look or ….  strike a pose.
  • Fotografeer je kantoorborrel of kerstdiner vóóraf; onaangebroken en vers ziet alles er het mooist en lekkerst uit. Doe het dus net voordat iedereen komt. Een bijkomend voordeel: je hebt alle tijd en aandacht voor je gasten. En je eten wordt niet koud :-).
  • ‘Schilder’ met licht; heb je een camera waar je een langere sluitertijd kunt kiezen? Ga dan naar een donkere plek, zet je camera op statief en beweeg een kaars, zaklamp of sterrenbrander voor je lens. Je kunt zo woorden of figuren maken en misschien wel de ultieme kerstkaart voor volgend jaar?
  • Zoek details; zoom in op de champagnebubbels, de zuurstokjes in de boom, die glanzende kerstbal. Foto’s van details werken goed, zeker in combinatie met jouw producten of visitekaartje.
  • Ga naar buiten; tja, we mogen maar met een beperkt gezelschap bij elkaar zijn. Wil je toch die toffe teamfoto of gezellige familypics maken? Trek dan je mooiste (of foutste) outfit aan en ga naar buiten. Dorpen en steden zijn gezellig ‘aangekleed’ dus gebruik die lichtjes en versiering! Maak (op gepaste afstand) jouw partypic.

Kun jij niet meer wachten om je (sfeer)beelden aan de wereld te laten zien, maar ontbreken de tijd en middelen binnen jouw team? No worries. Laten we sociaal zijn en kennismaken! Wij helpen jou graag op weg met mooie beelden en aansprekende content. En uiteraard wensen we je een hele gezellige feestmaand.

Post a Comment