Close
Type at least 1 character to search
Back to top

HOE VERGROOT JE JOUW BEREIK OP INSTAGRAM?

Met 525 miljoen bezoekers per maand is Instagram een essentieel onderdeel van jouw online marketingactiviteiten. Maar, hoe zorg je er als bedrijf nou voor dat je jouw bereik vergroot? Met het wisselende algoritme lijkt groeien op Instagram steeds moeilijker te worden. Maar onmogelijk is het zeker niet! Wij delen onze tips & tricks voor het groeien van jouw bereik op social media:

INTERACTIE

Het zit hem al in de naam ‘’social media’’, je moet sociaal zijn! Dit betekent dus dat je er met alleen maar zenden van leuke content en foto’s nog niet bent. Nog belangrijker is dat je het gesprek aangaat met jouw volgers en doelgroep. Stel bijvoorbeeld een vraag in jouw post of maak gebruik van de stickers op Instagram Stories. Zo kun je een poll of een quiz doen. Vergeet ook niet regelmatig te reageren op je DM’s.

CREËER “SAVEABLE” CONTENT

Waar vroeger het aantal likes en comments zorgde voor een groter bereik, zijn tegenwoordig de saves het belangrijkste onderdeel van de post. Creëer dus saveable content! Denk bijvoorbeeld aan een graphic met tips en tricks of een Reels waarin je jouw volgers inspireert of iets leert.

SPEEL IN OP NIEUWE FEATURES

Instagram blijft innoveren met nieuwe features. Zo hebben ze recent Reels en Gidsen gelanceerd. De app beloont de early adapters van de nieuwe features door deze content onder meer gebruikers van de app te laten zien. Dit resulteert dan weer in een hoger bereik. Blijf dus goed op de hoogte van de laatste trends en speel hier snel op in!

HASHTAGS 

Het gebruik van goede hashtags kan ervoor zorgen dat jouw post onder meer mensen gezien wordt. Ga het liefst voor een mix van populaire en niche hashtags. Er zijn verschillende apps en websites die jou kunnen helpen bij het vinden van de beste hashtags passend bij het thema van de post. Een van onze favoriete websites voor het selecteren van goede hashtags is Hashtagify .

TAG LOCATIES

Maak naast hashtags ook gebruik van de locatie tag. Sommige mensen zijn opzoek naar content die op specifieke locatie gemaakt is. Op deze manier kan jouw content en account weer gevonden worden door potentiële klanten.

WEES AUTHENTIEK

Het delen van mooie plaatjes is natuurlijk hartstikke leuk! Maar wat tegenwoordig nog belangrijk is, is het delen van authentieke content. Geef jouw volgers bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen of deel de struggles van het runnen van een business. Real content works én zal zeker bijdragen aan het vergroten van jouw bereik.

STATICS

Meten is weten en daarvoor biedt Instagram alle business accounts een handige tool aan: de inside statistieken. Hierin kun je gemakkelijk zien welke posts het goed doen en op welke tijden je het beste iets kunt posten.

CONSISTENCY IS KEY

Je bereik vergroten en behouden werkt alleen maar als je consistent bent. Met één keer in de maand een foto posten zul je geen groter bereik opbouwen. Zorg dus dat je wekelijks en als het even kan dagelijks actief bent! Wij begrijpen dat social media een tijdrovend klusje kan zijn naast alle andere werkzaamheden binnen jouw bedrijf, maar ook hiervoor zijn er handige tools. Plan bijvoorbeeld je content vooruit via de platformen Planoly of Preview . Het enige dat je dan nog on the spot moet doen is het gesprek onderhouden met jouw volgers!

INSTAGRAM ADS

Naast het organisch vergroten van jouw bereik, kan je jouw account ook een boost geven door gebruik te maken van Instagram ADs. Zo kun je bijvoorbeeld een organische post sponsoren of een hele funnel hiervoor opzetten.

WERK SAMEN MET INFLUENCERS

Naast Instagram advertising kun je er natuurlijk ook voor kiezen om samen te werken met influencers. Ben nog onbekend met dit onderdeel of wil jij hier gewoon meer over weten? In deze post delen wij alle ins en out over influencer marketing . Ben jij helemaal ready om jouw bereik op Instagram naar een next level te tillen maar heb je hier geen tijd voor of kan je wel wat hulp gebruiken om op weg te komen? Be social en neem contact met ons op via: hi@despirt.nl